Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Γλώσσα Kεφ.4 --Τα δικαιώματα των ζώων. (Project)


Με τη φράση δικαιώματα των ζώων εννοούμε την ιδέα ότι μερικά ή όλα τα μη ανθρώπινα ζώα έχουν το δικαίωμα στη ζωή, όπως και σε άλλα βασικά δικαιώματα, όπως είναι η ελευθερία, η σύναψη οικογενειακών δεσμών, κ.α., προκειμένου να ικανοποιούν τα πιο βασικά τους συμφέροντα. Αυτό συνεπάγεται την απαγόρευση της χρήσης μη ανθρώπινων ζώων σε πειραματισμό, τσίρκο, κτηνοτροφία, καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση προς όφελος του ανθρώπου. (wikipedia)
                         
 
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων εορτάστηκε πρώτη φορά το 1931 στη Φλωρεντία της Ιταλίας για τα υπό εξαφάνιση ζώα και σταδιακά απέκτησε καθολικό χαρακτήρα για όλα τα ζώα. Τα δικαιώματα των ζώων προσδιορίστηκαν στις 15 Οκτωβρίου 1978 ( Universal Declaration of Animals Rights) στο Παρίσι στην περίφημη διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων. (Εlniplex)

Με αφορμή την 4η ενότητα στο μάθημα της Γλώσσας με τίτλο "Οι φίλοι μας τα ζώα"  αλλά και την σχέση μας με τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Ζωοφιλικό Σύλλογο -Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης και τη δράση μας με τον Ρούλη, δεν θα μπορούσαμε για άλλη μια φορά να μην δώσουμε το δυναμικό μας παρόν. 
Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε ποια είναι τα άρθρα της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στις παρουσιάσεις μας. Κάθε μαθητής διάλεξε να μας παρουσιάσει 5 απο τα 14 άρθρα που έχει μάθει.
Κι αυτό, το ότι τα έχει μάθει, είναι ένα καλό βήμα για την ανθρωπότητα..  γιατί τα καλά βήματα αποκτούν πιο βαθύ αποτύπωμα στις μικρές ηλικίες..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

statcounter

View My Stats