Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ


 

Ξάνθη  05 Φεβρουαρίου 2021                                 

Δεν έχουμε ακόμα την κατάλληλη ηλικία αλλά έχουμε διάθεση και θέληση να υιοθετήσουμε εικονικά ένα σκυλάκι και να συμμετέχουμε εθελοντικά στα έξοδα του υποστηρίζοντας το έργο των ανθρώπων του Συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης». Μετά από συζήτηση στην τάξη με τη δασκάλα μας, την έγκριση του διευθυντή μας και την σύμφωνη γνώμη των γονέων μας αποφασίσαμε και προχωρούμε:

Με το παρόν συμβόλαιο, σήμερα 05 Φεβρουαρίου 2021, εμείς οι 21 εθελοντές μαθητές του Ε1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης υιοθετούμε εικονικά  μέχρι την αποφοίτηση μας το 2022 τη Δανάη, δίνοντας το  συμβολικό ποσό των 30 ευρώ τον μήνα από το ταμείο της τάξης. Η Δανάη είναι ένα μικρό χαριτωμένο λευκό σκυλάκι  που δύσκολα θα βρει σπίτι γιατί είναι «λίγο» ανάπηρο και φιλοξενείται στον Σύλλογο.

Δεσμευόμαστε να έχουμε τακτική επικοινωνία μαζί της και να συνεισφέρουμε με το ποσό αυτό στην παροχή διαφόρων ειδών ή τυχόν θεραπειών που έχει ανάγκη καθώς και να της κάνουμε όποτε χρειαστεί λίγη συντροφιά τηρώντας  το βιβλιάριο επισκέψεων που φτιάξαμε στην τάξη.

Με την πράξη μας αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους  πολίτες της Ξάνθης  πως τα δεκάδες αδέσποτα της πόλης  μας έχουν ανάγκες και δικαιώματα. Σύμφωνα με την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (Παρίσι 1978), όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης (άρθρο 1) και κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας , προστασίας και προσοχής από τον άνθρωπο (άρθρο 3). Γνωρίζοντας  αυτά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην κακοποίηση ή την εγκατάλειψη ζώου . Γι αυτό διαλέξαμε τη τρίποδη  Δανάη και αφού δεν μπορούμε  να της δώσουμε πίσω ολοκληρωτικά την υγεία της δεσμευόμαστε να φροντίσουμε να μη της λείψει τίποτα.. Κυρίως η αγάπη.

Οι μαθητές του Ε1 /2ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

 Σταύρος Νερμάν Γεώργιος Ραφαηλία Χρήστος Σεβιλέ Σοφία Ραφαήλ   Σάββας Βασιλική Μάριος Βασιλική Λευτέρης Νικόλαος Τζεμίν Δημήτρης                   Νικόλας Τατιάνα Ελείσα Αιλήν Πασχαλία   

Η  δασκάλα κ. Ελένη         

1. Δημοσίευση       2. Δημοσίευση       3. Δημοσίευση   4.Δημοσίευση  5. Δημοσίευση

6. Δημοσίευση  7. Δημοσίευση


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρακάτω ακολουθεί η επικαιροποιημένος οδηγός ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ του δικηγόρου Αθηνών κ Χρήστου Πέτκο.

(πηγή)

                       

                                                                                                                                             


                                                        



                                                                                  

                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

statcounter

View My Stats