Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

H εικονική υιοθεσία της τρίποδης Δανάης Ε1-2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης (συνάντηση πρωτη)


Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η Ε1 τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια προγράμματος για την ενίσχυση της φιλοζωίας και του εθελοντισμού προέβη στη δεύτερη κατά σειρά εικονική υιοθεσία.

Υιοθέτησε εικονικά τη Δανάη, ένα  αδέσποτο τρίποδο σκυλάκι που έχει χάσει το ένα του πόδι μετά από τον τραυματισμό του από αυτοκίνητο και φιλοξενείται στον Περιβαλλοντικό και Φιλοζωικό Σύλλογο Ξάνθης «Αδέσποτοι Φίλοι» .

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθούν οι μαθητές για τα ζώα συντροφιάς, για

-τη χαρά της επικοινωνίας μαζί τους και τη θετική ψυχολογική επίδραση,

-την ενίσχυση των καλών και την εξάλειψη των λάθος πρακτικών αλλά και

 -την υπεύθυνη συμπεριφορά όχι μόνο στα δεσποζόμενα αλλά και τα αδέσποτα ζώα.

Επιπλέον, σημαντικό κομμάτι της δράσης είναι η γνωριμία με τους σκοπούς και τις δραστηριότητες των φιλοζωικών συλλόγων, τις συνθήκες των καταφυγίων των αδέσποτων καθώς και η κατανόηση των εννοιών της ευζωίας, της φιλίας, της συντροφικότητας και του σεβασμού προς τα ζώα. 

Το ότι η μικρή Δανάη έχει μόνο 3 ποδαράκια δεν απέτρεψε ούτε στιγμή τους μαθητές να την επιλέξουν ανάμεσα σε άλλα αδεσποτάκια αντιθέτως λειτούργησε ενθαρρυντικά στα παιδιά τα οποία συμφώνησαν ομόφωνα και την ανέλαβαν προστατευτικά, αποκτώντας βάσεις για την αποδοχή της διαφορετικότητας της αναπηρίας στην μετέπειτα ζωή τους.



Πριν την συμβολική πράξη υιοθεσίας της μικρής Δανάης, οι μαθητές της ήρθαν σε επαφή με το θέμα μέσα από το μάθημα της Γλώσσας και συγκεκριμένα στην ενότητα 4 με τίτλο «Οι φίλοι μας τα ζώα». 

Ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων, συνέθεσαν παρουσιάσεις, έγραψαν τον δικό τους δεκάλογο, συνέταξαν το συμβόλαιο υιοθεσίας  και το υπέγραψαν δεσμευόμενοι να στηρίζουν την μικρή τρίποδη με ένα μικρό συμβολικό ποσό (1 ευρώ ο καθένας) για τα βασικά μηνιαία της έξοδα (εμβόλια, τροφή, χάπι της καρδιάς κλπ).



Την ημέρα της επίσκεψης παραδόθηκε  από τους μαθητές στα μέλη του συλλόγου, το ποσό των 60 ευρώ για τους δυο μήνες της καραντίνας και γέμισαν με δώρα και λιχουδιές την προστατευόμενη τους ανανεώνοντας το ραντεβού τους με μεγάλο ενθουσιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

statcounter

View My Stats